De siste ukene har gått litt i rykk og napp. Eksamen har ligget og lurt lenge, og nervene har vekselsvis hatt et godt grep om meg - regulert stressnivået skyhøyt ved enkelte anledninger, men fatningen har jeg da for det meste greid å holde. Tidligere erfaringer har gitt meg den egenskapen at jeg ved stressende situasjoner, i stedet for å 'hause' meg selv opp, heller tenderer å bli sur på meg selv for at jeg i det hele tatt gidder å stresse (hva skulle jeg isåfall fått ut av det?). Så den stigende stresskurven får i aller fleste tilfeller en ganske så krass brytning etter en gitt periode.
Giddaslausheten når nye høyder.
Høstferien går sakte mot slutten, og jeg føler at jeg har klart å koble bra av, tross upcoming event. Jeg har hatt besøk av ei god venninne fra Norge i ei uke, noe som gjorde meg utrolig godt og fikk meg til å bryte løs fra innøvde vanemønstre. Ganske så slitsomt å 24/7 befinne seg i den samme faglige bobla.
Vi dro den første helga til Groningen, den største byen i nordlige Holland, hvor vi besøkte Kjerstins familie. I likhet med Enschede er Groningen også en studentby, men antall studenter er av helt andre høyder. Stemningen var også en helt annen; jeg fikk følelsen av at jeg hadde kommet til en 'skikkelig' hollandsk by, litt mer landlig på mange måter og ikke fullt så steril som Enschede mange ganger oppleves som. Selve bykjernen og livet der var utrolig koselig og ganske intimt, omkrinset rundt en kanal hvor flere husbåter lå ankret. Bare det glimtet gjorde meg godt etter kun å ha sett rennende vann fra springen, i over 2 måneder...
Jeg har fått trangen til å utforske resten av landet og se hva det kan tilby, jeg har vel innsett at Enschede ikke har all verden av muligheter utenom studiet, så hadde vært fint å orientert seg litt i 'nærområdet'; det tar jo tross alt ikke så lang tid å dra til andre siden av landet siden tognettet er såpass omfattende.
Hungeren min for norske delikatesser har også blitt tilfredsstilt for en liten stund fremover! Kjerstin hadde med seg 4 tuber kaviar, 500gr brunost og en boks med laksefilet fra Stabburet :D Jeg har bestemt meg for å være ganske så sparsommelig, i hvert fall med kaviaren, slik at det strekker til helt til jeg tar turen hjemover til jul :)
Ellers er jeg ganske fornøyd etter jeg innså at klokka faktisk skal stilles tilbake til normaltid i dag, hvilket betyr at jeg ikke stod opp så halvseint allikevel.
Fred ut.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Eg har faktisk vore innom Nederland to gongar nyleg, men berre på mellomlanding. Har du oppdaga nokre nederlandske delikatesser?
SvarSlettKAKESTRØ!
SvarSlettOj, såpass; globetrottar :) Hvor gikk reisen(e)?
SvarSlettHollenderene er glade i det brede utvalget av oster, og jeg minns å huske at du ikke er spesielt fan av typer som er ekstra godt lagret og som har en ganske så karakteristisk odør? Extra belegen er vel det det går i her nede;)
Det er heller ikke å komme unna at de er kjent for sine pannekaker, og spesielt en mindre type enn den vi er vant til: Poffertjes, som gjerne blir servert med bær, frukt, et dryss melis, eller egentlig hva du måtte ønske.
Så spiser de kakestrø (!) på brødskiva.. særinger..
haha, du kom meg i forkjøpet der gitt, ingvild ;)
SvarSlettEg og ein kompis tok ein snartur til England, og då vart det mellomlanding på Schiphol begge vegar. Trass i at eg no kjenner meg att opptil fleire stader på Schiphol, er det litt synd at det er det einaste eg har opplevd av landet utanfor.
SvarSlettOst er eg eigentleg stor fan av og eg freistar utvide horisonten på feltet, men visse ostar har eg stygge fordommar mot; til dømes enkelte med svært kraftig odør. Goudaen er god, men extra belegen kjenner eg ikkje. Anbefalast?
Pannekakene verkar freistande, men kakestrø på brød er mildt sagt eksentrisk. Har du prøvd?
Så kjekt med impulstur til England, jeg skulle ønske økonomien strakk til slik at jeg kunne tatt meg noen turer selv, men det får vente til etter jul.
SvarSlettExtra belegen betyr bare at den er ekstra godt lagret, noe som i ditt tilfelle tydeligvis ikke er til å anbefale... :)
...og jeg styrer unna kakestrøet; det blir bare helt feil...